Saturday, July 28, 2007

Jour de vins fins

En todellakaan osaa ranskaa, mutta jos otsikko on edes sinne päin, se kertoo keskiviikon tiivistettynä. Se oli nimittäin loistavien viinien päivä. Valitsimme tuottajat Wine Doctorin suositusten perusteella

Aloitimme kierroksen Bergheimista, josta löytyy tuottaja nimeltä Marcel Deiss. Deiss on luomutuottaja, jonka viinien laadusta kertoo jotain se, että esimerkiksi sellaiset Helsingin ravintolat kuin Sundman's, Fishmarket ja Havis tarjoavat niitä. La Petit Maisonissa on kuulemma elokuussa kokonainen viikko omistettu heidän tuotteilleen. Täytyypi mennä katsastamaan. Deissiltä lähti todella hyvän esittelyn ja maistatuksen jälkeen mukaan 2 pulloa, joista toisen suositeltu säilytysaika on vähintään 10 vuotta... Kellään suosituksia viinikaappien suhteen?

Bergheimista suuntasimme Ribeauvilleen, tuottajalle nimeltä Trimbach. Kyseessä oli selvästi enemmän ammattilaisille suuntautunut talo, jota ei juuri pari nuorta suomalaisharrastajaa kiinnostanut. Viini oli kuitenkin hyvää, joten lunastimme yhden yksilön.

Seuraavaksi vuorossa oli päivän ehkä mielenkiintoisin vierailu, Riquewihrissä sijaitseva Hugel. Heillä meidät vastaanotti varsin nuori kundi (ensimmäinen arvio taisi olla 16-v) ja epäusko oli melkoinen. Kaverilta meni mm. yli vartti ennen kuin hän uskalsi katsoa meikäläistä silmiin puhuessaan! ;) Hän kuitenkin alkoi maistattamaan meillä viinejään (lopullinen määrä taisi olla ~15?) erittäin asiantuntevasti ja jouduin perumaan epäilykseni. Myöhemmin keskustelussa kävi ilmi, että hän olikin Hugelin viinisuvun 13. sukupolven edustaja. Saimme kertakaikkisen loistavaa palvelua ja mielettömän läpileikkauksen heidän tuotantoonsa. Paikka oli tyhjä pitkään, mistä johtunee tämä kohtelu. Saimme varmaan puolen tunnin ajan henk. koht. palvelua ennen kuin porukkaa alkoi lappamaan sisään kunnes pieni maistelutila oli aivan täynnä. Tämä vierailu päättyi 3 tarkkaan harkittuun yksilöön ja jouduimme muistuttamaan itseämme rajallisista lentokiloista...

Ennen lähtöämme vierailimme vielä paikallisessa "Varkaiden tornissa", joka toimii museona. Kylmät väreet kulkivat ennen kaikkea paikan kidutushuoneessa... Sen jälkeen oli mukavaa palata turvalliseen yöpaikkaan Ammerschwihriin.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home