Saturday, July 28, 2007

Colmar

Torstai meni perinteisemmän turistimeiningin merkeissä, sillä suuntasimme Colmariin, Alsacen entisaikojen viinikaupan keskukseen. Matkalla pysähdyimme kuitenkin Niedermorschwihrissä, jossa sijaitsee Christine Ferberin konditoria. Tämä Christine valittiin vuonna 1998 Ranskan parhaaksi kondiittoriksi, ja hänen kättentyönsä tunnetaan ympäri maailmaa. (esim. Japanissa suosittu suklaa-banaani-appelsiinihillo) Ihana pieni liike täynnä taiturimaisia pieniä teoksia ja herkkuja.

Colmarissa käytimme päiväämme pyörien ympäri vanhaa keskustaa, sekä käymällä veneajelulla "Pikku Venetsiassa". Vaan eipä koira karvoistaan pääse, joten kävimme myös sivistämässä itseämme Alsacen viinikeskuksessa ja opimme taas lisää näistä ihanista viineistä.

Matkamme majoituspaikkaan kulki Husseren-les-Chateauxin läpi, ja siellä on myös Wine Doctorin suosittelema Kuentz-Bas. Emme voineet vastustaa kiusausta, vaan pysähdyimme maistelemaan. Ja taisi sitä jotain tarttua mukaankin... ;)

Yöpaikkamme oli tällä kertaa Obermorschwihrissä, erään pienen viinintuottajan takapihalla. Laitoimme telttamme sinne pystyyn ja ihmettelimme maailmanmenoa. Kyllä oli pieni kylä...

0 Comments:

Post a Comment

<< Home