Tuesday, July 31, 2007

Viinitien loppu

Olen jäänyt melkoisesti jälkeen matkapäiväkirjassa, mutta ehkä se on vain positiivista. Koko ajan on ollut niin paljon kaikkea, ettei ole malttanut näpytellä kännykkää. (on se kuitenkin työläämpää kuin pc:llä)

Perjantaina edessä oli viinireitin päättäminen. Ajelimme etelään päin, Thanniin ja sieltä löysimme Route du Vinin Etelä-portin. Se oli sitten siinä. Suosittelen kyllä kaikille, todella kaunista seutua!

Matka jatkui ylös, kirjaimellisesti. Nousimme (autolla) Vogeesien korkeimmalle huipulle, Grand Ballonille (1424m). Näkymät olivat mielettömät, samoin tuuli. Kauaa paikalla ei shortseissa viihtynyt, joten jatkoimme eteenpäin, alaspäin, lämpimämpään.

Suuntasimme nyt pohjoiseen tarkoituksena tutustua muuhunkin kuin viinin. Kientzheimin läheltä löytyy vanha linna nimeltä chateau du Haut-Königsbourg. Ko. paikka on kunnostettu täysin 1900-luvun alussa ja on todella näyttävä! 2 tuntia vain hujahti kierrellessä ja ihastellessa lähes alkuperäiseen kuntoon restauroiduissa huoneissa. Varmasti yksi upeimmista missä itse olen ollut. Melkein jo pystyin kuvittelemaan itseni prinsessaksi. Tosin taisin menettää sen ainoankin mahdollisuuteni tulla sellaiseksi kun en lähtenyt partiolaisten juhla-jamboreelle Englantiin. Prinssi William oli nimittäin vieraillut suomalaisten leirissa...

Pienen hakemisen jälkeen löysimme yöpaikan lopulta Beblenheimista, joka oli viihtyisän lähiravintolan kanssa niin mukava, että päätimme jäädä samaan paikkaan kahdeksi yöksi.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home