Friday, May 12, 2006

Uusia makuja

Yksi hienoimmista piirteistä Intiassa on se, että täällä pääsee kokemaan täysin uusia makuja - mikään ei maistu samalta kuin kotona. Olimme eilen syömässä paikallista ruokaa, ja vaikka ateriat näyttivät ulkoisesti samalta kuin Suomessa intialaisissa ravintoloissa, on maku aivan toisenlainen. Ilmeisesti mausteita ja raaka-aineita ei voi siirtää täysin. Myös vesi maistuu erilaiselta, vaikka se onkin pullovettä.

Veden käyttäminen on melko hankalaa. Tuttujen vinkkien parusteella en ole käyttänyt hanavettä muuten kuin suihkussa. Myös hampaat on tullut pestyä pullovedellä, mikä on melko kummalista. Hankalinta on kuitenkin suihkussa, kun pitää välttää veden joutumista suuhun. Asia jota ei tule juuri ajatelleeksi. Voi olla että ole yli-varoivainen, mutta mielummin niin kuin kroppa sekaisin. Ei millään haluaisi pilata aikaa täällä mahataudissa, puhumattakaan 19 tunnin kotimatkasta(!!!). Sormet ovat koko ajan ristissä mahan puolesta. Ja silti pitäisi juoda koko ajan ettei pääsisi kuivumaan. Onneksi täällä olla koko ajan toimistohengetär paikalla, joka tuo uutta vettä/teetä/mehua sisään kun lasi tyhjenee.

Uusien makujen lisäksi uutta ovat myös hajut. Koko paikka, niin ulkona kuin sisälläkin haisee/tuoksuu täysin erilaiselta. Välillä kyse on ruuasta, välillä kasvillisuudesta, ja välillä, hmm, jätteistä. Vaikka ihmiset näkee lakaisevan ja siivoavan paikkoja, ei se paljoa auta kun samaan aikaan porukka heittää esim. auton ikkunasta kamaa ulos. Likaisuus näkyy myös siinä, että hiekkaa ja pölyä on aivan joka paikassa. Niinpä oikeastaan onkin uskomatonta, miten paikalliset ihmiset, erityisesti naiset, ovat jatkuvasti niin siististi (puhtaasti) pukeutuneita.

Työnteko on melko rankkaa tässä ilmastossa. Tässä toimistossa missä me olemme, ei ole ilmastointia, vaan pelkät kattotuulettimet. Ja valitettavasti niillä ei pääse kovin pitkälle. Tänään kuulin, että nyt on meneillään kaikkein kuumin kausi, joten ei mikään ihme että pohjoisen Suomen tytöllä on rankkaa. Jopa paikalliset sanovat että nyt on aivan liian kuuma. Faktahan on, että naiset eivät hikoile, mutta tämän asian suhteen on täytynyt tehdä tarkistuksia... Ehkä tämä fakta pätee vain tietyillä leveyspiireillä. ;-)

Iltaa ja viileyttä odotellessa...

0 Comments:

Post a Comment

<< Home