Tuesday, July 31, 2007

Eläimellistä menoa

Alsacen alueella on jostain syystä useampia eri eläinpuistoja, ja kaiken kellarimeiningin vastapainoksi kävimme myös katsastamassa niitä. Kirjoitin aiemmin kattohaikaroista ja siitä miten hienoa oli nähdä niitä, vielä kaksin kappalein! No, tämä into laantui ehkä hieman kun niitä sitten näkyi eräällä nurmikkopalstalla kymmeniä, ellei jopa satoja... Kyseessä oli jonkinnäköinen "uudelleenelvytyskeskus", joka on tehnyt työtä jo vuosikymmenien ajan varmistaakseen kattohaikoroiden säilymisen. Lintuja mielenkiintoisempi oli kuitenkin erillinen show, jossa esiteltiin eri lajeja, ja niiden pyydystys- ja syömistapoja. Erityisesti mieleen jäi merimetso, jonka syömä ankerias yritti tulla ulos nokasta joka kerta kun lintu avasi suunsa syödäkseen uuden kalan... ;-)

Seuraavaksi vuorossa oli kotkapuisto, jossa oli myös erillinen esitys. Kohokohtia olivat mm. kaljupääkotka (se valkopäinen ruskea lintu Light Beer -mainoksessa), joka syöksyi pari senttiä päiden yläpuolella hiuksia hipoen, sekä sylissä istunut/jalkojen päältä kävellyt korppikotka. Muuten paikka oli vähintäänkin arvelluttava, sillä linnut istuivat tolppien päässä, ketjulla jalastaan kiinni. :/

Kolmas eläinkokemus oli apinapuisto. Kientzheimin lähellä on metsäalue, jossa elää n. 280 apinaa. (mitä lie makakeja, en tiedä suomenkielistä nimeä) Itsestäni hauskinta oli tietenkin se, että apinoille sai syöttää popcornia. =) Sain tosin melkein sydärin kun yksi niistä nappasi käsivarresta kiinni, kun näytin vahingossa että mulla oli toisessa kädessä niitä lisää. Nauroivat muutkin ihmiset kun hyppäsin kaksi metriä ilmaan ja kirkaisin pelästyksestä. ;) Uskomattoman inhimillisen oloisia otuksia!

Iltapäivällä (sunnuntaina) Mittelbergheimiin, jossa oli viinijuhlat.

1 Comments:

At 4:29 pm, Blogger Elli said...

Reissunne vaikuttaa tosi ihanalle! Oliko noi kaikki viinimaistelupaikat ihan ilmaisia, vai kehtasivatko pulittaa jotain?

 

Post a Comment

<< Home