Thursday, October 12, 2006

"Mitä kuuluu?"

Pitkästä aikaa! Aikaa on näköjään vierähtänyt tovi jos toinenkin, ja kaikenlaista on tapahtunut. 18 vuotta tuli taas täyteen, ja rapuja on syöty. Mutta ennen kaikkea aurinkoa elämään tuo ylioppilaskunnan suoma tunnustus.

Jännää on, että vaikka kaikenlaisia tilaisuuksi on ollut, ja olen nähnyt paljon ystäviä joita en ole aikoihin nähnyt, tuntuu kuin mitään kummempaa ei kuuluisi. Aiemmin kun minulta kysyttiin, mitä kuuluu, sanoin ladottua yhtä sun toista ja kerrottua viimeisimmät kuulumiset kuin vettä vain. Nyt kun kysytään, totean lähes järjestelmällisesti, "Ihan hyvää, ei mitään sen kummempaa." Ja se on omituista, onhan tässä tapahtunut vaikka mitä! Miksi en jollekin vaikka kertonut hillittömästä Ruotsin reissusta orkesterin kanssa, tai kauhuteemaisista bileistä joissa tanssin aamuun asti piruksi pukeutuneena?

Tästä on puhuttu kavereiden kanssa useasti. Hyvä ystäväni totesi, että pikku hiljaa sitä on jotenkin, tavallaan, erkaantunut ystävistään, eikä elämästä tilittäminen tule ensimmäisenä mieleen. Ja miten oikeassa hän onkaan! Harmillisen oikeassa. Sitä vain huomaa ystäviinsä törmätessään, että kun edellisestä kerrasta on kulunut 2 kuukautta, on vaikea nostaa joku asia toisen yli keskustelun avaukseksi. Miksi juuri tämä asia kuvaisi tämänhetkistä elämääni paremmin kuin joku toinen? Tai miten tiivistän kaikki kuukausien kuulumiset pariin minuuttiin? Hän myös totesi ääneen sen mitä olen itse monesti ajatellut, sitä on alkanut peilaamaan omia kuulumisiaan työn kautta. "Joo, kiirettä pitää projektien kanssa." Höh, ihan kuin elämä pyörisi vain töiden ympärillä, eikä vapaa-aika tuntuisi enään niin merkitykselliseltä. Vaikka asiahan on juuri päin vastoin. Nyt sitä arvostaa niin paljon enemmän.

Ehkä kyse onkin vain siitä, että sitä pitäisi oppia jaksottamaan elämä toisin kuin ennen. Koska niinhän se on, että nyt ystäviin ei enään törmää jatkuvasti, heihin on pakko ottaa aktiivisesti yhteyttä. Tätäkö se tarkoittaa, että ystävyyden eteen täytyy nähdä vaivaa?

1 Comments:

At 12:20 pm, Anonymous Anonymous said...

Voi, naulan kantaan! Tunnen itseni ihan megatylsäksi ihmiseksi, kun standardivastaukseni kysymykseeen "Mitä kuuluu?" on nykyään "Eipä mitään ihmeempää, töitä." Argh.

/Ami

 

Post a Comment

<< Home