Sunday, September 03, 2006

Konetusta ja kryssitreeniä

Lähdimme tänään liikkeelle melkein heti heräämisen jälkeen, sillä akut olivat vähissä ja kone piti käynnistää jääkaappia ja vesihanoja varten. Päätimmekin siis lähteä samalla vaivalla eteenpäin ja syödä aamiaisen matkalla.
Tuuli oli todella heikkoa, kovissa puuskissa lähes 3 m/s. ;) Päätimme kiertää Soltan saaren ja tulla yöksi pieneen lahteen sen länsipuolella. Koska tuuli oli aluksi sekä meitä vastaan, että 1-2 m/s, ja koska akkujakin piti ladata, konetimme koko aamupäivän. Tarkoitus oli nostaa purjeet kun pääsisimme Soltan toiselle puolelle, jossa olisi avomerta ja varmasti enemmän tuulta. Ja hieman enemmän sitä olikin. Kuin kohtalon oikusta tuuli alkoi kuitenkin pikkuhiljaa kääntymään ja kun lähdimme "takaisin päin", oli tuuli taas vastassa.
Nyt se oli kuitenkin hieman voimistunut, ja nostimme purjeet ja lähdimme kryssimään. Pitkiä tikkejä ja rauhallista menoa, mutta hyvää harjoitusta. Jonkin aikaa kryssittyämme totesimme kuitenkin, että mikäli haluamme ennen pimeää perille, on syytä laittaa moottori käyntiin. Sanoista tekoihin ja menoksi.
Pääsimme lahdelmaan, jossa olimme suunnitelleet yöpyvämme. Se oli suojainen melkein kaikille tuulille, ja lisäksi sieltä piti löytyä hylky 4 metrin syvyydestä, jota Ville olisi mennyt tutkimaan. No, lahti oli todella kapea ja aivan täynnä, joten päätimme jatkaa matkaa. Suuntasimme samaan turkoosin lahteen kuin eilenkin ja laskimme ankkurin.
Huomenna suuntaammekin sitten Trogiriin ja laitamme veneen kuntoon. Siivoamista ja kylkien pesemistä tiedossa. Veneen omistaja tulee Kroatiaan huomenna illalla, ja me taas hyppäämme lentokoneeseen tiistaina. Lopun alkua siis, mutta vielä ehtii nauttimaan kauniista Kroatiasta!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home