Monday, August 28, 2006

Takaisin etelään

Suuntasimme tänään kirkkaassa auringonpaisteessa kohti etelää, vaikka halu olikin pohjoiseen. Tuulet olivat kuitenkin pohjoisen puolella, eikä ketään haluttanut erikoisemmin kryssiä koko matkaa. Yritämme lisäksi saada kapteenimme vihdoin lääkäriin ja pohjoisen luonnonpuistoalueella ei juuri sellaisia ole.
Tuulet olivat varsin hyvät, 5-10 m/s sivu-sivumyötäiseen. Aurinko paistaa kirkkaalta taivaalta, joten keli alkaa vihdoin olemaan kuten pitääkin. Hiukan tylsää on ollut se, että tänään kapumme oli sen verran huonona, että jäi lepäämään keulaan koko päiväksi. (voi mitä tuuria olla lomalla kipeänä!) Se taas tarkoitti sitä, että vastuu veneestä jäi minulle, sillä muut mukanaolijat ovat kokemattomampia. Muuten hyvä, mutta vene on vieras (ja paikoin erilainen) ja kieli on vieras (joo, kyllä ne käskyt ovat ruotsiksi varsin erilaiset...). Ja en ole kyllä ennen joutunut purjehtimaan ilman toista joka tietää miten toimitaan. Melko stressaavaa siis.
Nyt kuitenkin saatiin ankkuri alas pieneen lahteen ja täällä vietetään iltapäivä ja ilta rennosti oleillen. Merivesi on 27 astetta, eli jopa minä voisin kuvitella meneväni uimaan. ;)

1 Comments:

At 2:56 pm, Anonymous Anonymous said...

Hei,

Kiva seurata matkan edistymistä. Terveisiä Villelle, että tilastollisesti hänen ei enää tarvitse sukellella köysiä potkureista tai korjata WC-istuimia. Nämä tilantee osuvat jokaisen kohdalle kerran vuosikymmennessä. Näin minulle sanottiin kerran kesäkuussa Airisto-hotellilla. Samana kesänä sukelsin ankkureita ja köysiä ainakin neljä kertaa, eikä kertaakaan ollut omasta kyse.

Linkeissäsi on joku, joka on kirjoittanut lokikirjaa. Oli käynyt sen mukaan Tammossa ja kehui ´purjehduskumppaninsa isän kaveria, joka oli T:n isäntänä rannassa samaan aikaan: "Upea sauna ja hyvä laituri". Tunnetko, tiedätkö kenestä on kyse?

Anssi

 

Post a Comment

<< Home