Saturday, August 26, 2006

Mutkia mutkia


Mutkia mutkia
Originally uploaded by annage.

Voi kun asiat voisivatkin mennä juuri niin kuin odottaa. Liikkeelle kyllä päästiin, mutta ei ihan niin helposti kuin kuviteltiin. Lähtö viivästyi ihan älyttömästi, sillä kävi ilmi, että vessan pumpussa olikin enemmän vikaa kuin luultiin. Korjailuyritysten jälkeen huollosta tuli mies katsomaan ja antoi tylyn tuomion - pumppu uusiksi. Eli uusi käytiin ostamassa ja Ville asensi sen paikoilleen. Ja sitten liikkeelle!

No, hetken matkaa oltiin päästy eteenpäin (kuvassa maisemia) kun horisontti alkoi tummumaan. Ja kohta näkyikin jo varsin iloista salamointia. Seurattiin tilannetta ja mietittiin reittiä uudestaan. Tuuli yltyi varsin reippaasti ja ukonilma alkoi saartamaan joka suunnasta. En muuten ole niin nopeasti nähnyt ukonilman nousevan auringonpaisteesta täyteen rähinään... Yritimme laskea isopurjeen heti, mutta eipäs se onnistunutkaan. Yksi ratsastajista oli hajonnut ja jäänyt jumiin mastoon, joten purjetta ei saatu kokonaan alas... Suuntasimme tietenkin lähimpään lahteen suojaan, mutta tuntui hassulta olla itse lähes kirkkaan taivaan yllä kun kaikissa muissa suunnissa oli mustaa ja harmaata. Kun saimme ankkurin veteen, alkoi vettäkin tulla, välillä ihan reippaastikin. Komea valonäytelmä taivaalla.

Ankkurimme ei kuitenkaan tuntunut pitävän, joten jonkin ajan päästä päätimme jatkaa matkaa. Kun pahin ukonilmakin oli mennyt ohi. Tuuli oli edelleen puuskainen, ja kaikessa sählingissä merkkinaru onnistui löytämään reitin potkuriin. No, naru vain katkesi ja moottori pyöri normaalin oloisesti, joten katastrofia ei saatu aikaan. (ja tänään Ville sukelsi tarkistamaan, että potkuri oli ihan kunnossa)

Lopulta pääsimme kuitenkin suojaisaan lahteen, saimme ankkurin alas ja ruokaa. Yö oli sateinen, mutta tänään aurinko paistaa taas. Yritämme saada masto-ongelman kuntoon ja sitten eteenpäin.

Jokohan nyt vastoinkäymiset olisivat ohi?

0 Comments:

Post a Comment

<< Home