Tuesday, July 18, 2006

Korkeasaari

Hih, oltiin sunnuntaina Korkeasaaressa. :) Jo oli aikakin, edellisestä kerrasta kun on kulunut jo yli 15 vuotta. Paikka oli kyllä ihan erilainen kuin muistin, ja hassua kyllä, paljon suurempi. Paljon kaikkea hauskaa, mutta kieltämättä aika paljon tyhjien häkkien tuijottelua. Hiukan sääli käydä siellä niin lämpimänä päivänä, suurin osa eläimistä loikoili vain varjossa ties missä kopeissa, eikä auttanut muu kuin uskoa, että kyllä se Amurin leopardi siellä oikeasti on!

Sääliksi kävi osaa elukoista. Ehkä surullisin oli yksi vesikko, joka juoksi edes takaisin kaidetta puolen metrin matkalta. Pelkkää pakkoliiketta ja stressiä... :( Ei ollut niillekään kovin paljoa tilaa annettu.

Kaikki pennut/poikaset olivat tietenkin parasta antia, todella suloisia ilmestyksiä näkyi. :) Ja yksi upeimmista oli ehkä eräs riikinkukkokoiras, joka kuin tilauksesta alkoi vikittelemään erästä naarasta ja avasi pyrstönsä koko komeudessaan. Naaras taas oli oikein perinteinen, katseli vain äijää, nosti nokkansa pystyyn ja käänsi selkänsä kyllästyneen oloisena. ;)

Yksi hauska episodi sattui Africasiassa, missä oli kääpiömangusteja. Meidän edellämme kulki jenkkiperhe kun pysähdyimme katsomaan paria pientä jotka kieriskelivät aitauksessaan. Perheen äiti huudahti ihastuksissaan lapsille: "Oh, come and see, they're wrestling!" Mutta sitten toinen mangusti kiipesi toisen selkään... Äiti totesi itsekseen "Oh, they're not wrestling..." ja kiirehti äkkiä eteenpäin lasten kanssa. ;-)

0 Comments:

Post a Comment

<< Home