Tuesday, December 19, 2006

Jouluillallinen

Oltiin eilen perinteisellä jouluillallisella. Perinteinen tarkoittaa tässä yhteydessä sitä, että se on joulunalusviikolla ja paikkana on joku kiva paikka, jonne ei ehkä normaalisti tulisi mentyä. Tänä vuonna paikaksi valittiin japanilainen Yume. Aivan fantastinen paikka! Sushi sai aivan uuden merkityksen, en ole eläissäni syönyt niin pehmeää ja hyvää kalaa. Palaset aivan sulivat suuhun!

Uusia makuelämyksiä tuli muutenkin, yhtenä erityisenä mainintana lentokalan mäti. Valitsimme erityisen menun, jossa pääsimme maistelemaan paljon erilaisia makuja ja valinta oli loistava! Paljon pieniä paloja, joista tuli kyllä vähintäänkin täyteen...

Toinen mainitsemisen arvoinen asia paikassa on ympäristö/sisustus. He itse kutsuvat paikkaa ”japanilaiseksi puutarhaksi keskellä Helsinkiä”. Itse en nyt ehkä käyttäisi sanaa puutarha, mutta muuten paikka oli erittäin viehättävä, tyylikäs ja tasapainoinen. Keskittymistä herpaannuttivat välillä oikeastaan ainoastaan muut ravintolavieraat laulamalla, mm. epävireistä Helan Gåria (”Siis kyllä Marskin ryyppy ja tämä laulu kuuluvat japanilaiseen kulttuuriin!!”), sekä hiljainen taustamusiikkina soinut Twin Peaksin tunnusmusiikki. (tuli ainakin kolme kertaa illan aikana)

Pakko myös mainita, että bongasimme aikamoisen pinon julkkiksia illan aikana ravintolasta. (ilmeisesti maanantai-ilta on sopivan rauhallinen) Syömässä kanssamme (ei kuitenkaan samassa pöydässä) olivat mm. Keith "Keke" Armstrong (ei siis Neil, joka kävi kuussa), Marja Tiura, Päivi Storgård, Esko Aho sekä sokerina pohjalla J. Karjalainen. Tai näin ainakin uskomme. ;)

Kaiken kaikkiaan suosittelen ravintolaa erittäin lämpimästi. (mielipide ei siis johdu julkkiksista) Hintataso on hiukan turhan korkea, mutta arkipäivän satunnaisena luksuksena toimii kerrassaan loistavasti! :)

0 Comments:

Post a Comment

<< Home