Thursday, December 07, 2006

Uusi aamu

Uusi aamu alkoi mitä loistavimmin, aurinko paistaa kirkkaalta taivaalta. Kollegani, joka on käynyt Pekingissä usein, sanoi ettei ole ennen nähnyt näin kirkasta aamua. Harmi että koko päivä vietetään sisätiloissa töitä tehden... Hotellin aamiainen oli monipuolisin mitä olen nähnyt, kuin olisi kulkenut maailman ympäri.

Eilinen thai-hieronta jäi väliin, koska väsähdin täysin ja meninkin nukkumaan ajoissa. Puolipaikallainen kaverini tarjoutui kyllä jättämään suurlähettilään itsenäisyysjuhlat kesken lähteäkseen sinne, mutta sänky houkutteli enemmän. Jet lag yritti iskeä päälle, ja heräsin ensin puolilta öin, ja sen jälkeen uudestaan yhdeltä - täysin pirteänä. En kuitenkaan suostunut antamaan periksi, vaan pidin silmäni tiukasti kiinni ja onnistuin kuin onnistuinkin nukahtamaan molemmilla kerroilla uudestaan.
Anna - Jet lag, 1-0.

Hieronnan sijaan kävin eilen räätälillä! Kivaa. Sain valita valtavasta valikoimasta ensin kankaan, ja sitten selasin katalogeista sopivan mallin, jonka räätäli hahmottelin paperille muutostoiveideni mukaan. Sitten vain mitat (ihan kaikki ja todella tarkasti) ja homma selvä. Tänään menen sovittamaan ja lauantaina valmis. Not bad.

Emme ehtineet kiertelemään mitään nähtävyyksiä, lauantai on reissun turistipäivä. Liikenne ja kadut ovat kuitenkin tulleet tutuiksi. Liikenne on kaaottisen järjestäytynyttä. Ihmiset puskevat mihin väliin pääsevät, mutta erona Intiaan on se, että autot ja muut noudattelevat kuitenkin kaistoja. Pyöräily vaikuttaa minusta melkoiselta itsemurhalta, mutta yrittäjiä riittää.

Länsimaisuus valtaa selkeästi alaa, ja aika paljon näkee kylttejä, joissa on englanninkielinen nimi kiinankielisen alla. Valotauluja on joka puolella ja isot kyltit hallitsevat katukuvaa. Täällä se näyttää eksoottiselta (kiinalainen merkistö), mutta koto-Suomessa todennäköisesti inhoaisin sitä. Odotan lauantaita ja nähtävyyksiä oikein tosissani!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home