Wednesday, December 06, 2006

Perillä Pekingissä

Perille päästiin. Lento meni ihan kohtuullisesti, vaikkei juuri tullutkaan nukuttua. Onneksi mukana oli silmälaput ja korvatulpat ja sain eristettyä itseni muusta maailmasta. Ja täytyy taas todeta että jos johonkin voi luottaa, niin suomalaisiin känniääliöihin. Muu matkustamo sai jälleen kerran nauttia älyllisestä, kovaäänisestä ja sammaltavasta keskustelusta...

Itse Pekingiin en ole päässyt vielä tutustumaan, vaan kokemukset perustuvat taksien ikkunoista avautuneisiin näkymiin. Toivottavasti ehdimme vielä tänään edes pikaisesti nähtävyyksien luo. Paljon korkeita rakennuksia.

Synkkää on. Ensin ajattelin että onpa täällä aamusumua, mutta luulenpa ettei tämä "sumu" täältä niin vain katoa. Ilmanlaatu on todella heikko, sen tuntee jopa sisätiloissa.
Hiukan yllättävää on myös taksikuskien täydellinen englanninkielettömyys. Täällä ei todella pärjää ilman että pystyy joko osoittamaan kartasta paikan kuskille, tai saamaan jonkun englanninkielisen henkilön kirjoittamaan osoitteen paperille kiinan merkistöllä. Onneksi hotellilta sai oppaan, jossa on kaikkien päänähtävyyksien kuvat ja kiinankieliset nimet. :)

Illalla on tarkoitus mennä rentoutumaan kylpylään, tiedossa rentouttavaa thai-hierontaa. Ihanaa! :)

0 Comments:

Post a Comment

<< Home