Sunday, December 10, 2006

Kiinan muuri ja korealainen illallinen

Lauantaina käytiin Kiinan muurilla. Emme menneet ihan Pekingiä lähinnä olevaan pätkään, vaan hieman kauemmaksi paikkaan, jossa ei ollut niin paljon turisteja. (vaikkei nyt mikään high season olekaan...) On se kyllä vaikuttava paikka. Uskomatonta ajatella, että ihmiset ovat sen käsin rakentaneet, sen verran massiivinen rakennelma se on. Ja mehän näimme vain pienen pätkän siitä. Kaikkialla rahastettiin parhaan kyvyn mukaan, mutta toisaalta summat olivat länsimaalaisittain sen verran alhaisia, että niihin taipui. Ja pitäähän muurin rakentanutta kansaa jollain tasolla tukea.

Hauska yksityiskohta oli paluumatka / alastulo muurilta (joka on siis rakennetty melko korkealle). Se nimittäin tapahtui liukuen yhden hengen kelkalla alas metallikourua pitkin. Täysin turisteille suunnattu juttu, mutta ah niin hauska! Ensi kerralla uskallan sitten ehkä mennä hiukan kovempaa. ;)

Muurin jälkeen menimme paikalliseen "kojutavarataloon", Yashowhun. Kyseessä siis suuri monikerroksinen rakennus, joka on täynnä pieniä kojuja joissa myydään kaikkea mahdollista. Länsimaalaisillehan se on suunnattu, mutta paljon kaikkea kivaa. Hinnat olivat aivan yläkanttiin, mutta tinkimisellä päästiin edes kohtuullisiin summiin paikallisittain. Lähtökohtana on nimittäin se, että mistään ei pidä maksaa kuin korkeintaan neljäsosa pyydetystä. Aika hauskaa pelaamista. Mukaan tarttuikin jos jonkinlaista tekstiiliä, ne olivat erityisen hienoja ja edullisia. Elektroniikkaan ei tullut mieleenkään koskea, tai "merkkivaatteisiin". Vaikeaa täältä on mitään aitoa löytää.

Illalla kävimme syömässä korealaisessa barbeque-mestassa. Äkkiseltään kuulostaa kovin tavalliselta ja itsekin mietin miksi pitää mennä korealaiseen paikkaan, kun kiinalaistakaan ei olla paljoa syöty. Paikan päällä kuitenkin ymmärsin. Kaikki ruoka mikä tilattiin oli raakaa. Keskellä pöytää oli iso hiilisanko, jonka päällä olevalla ritilällä kaikki ruoka kypsytettiin. Itse ei mitään tarvinnut tehdä, vaan meillä oli koko ajan oma kokki/tarjoilija asettelemassa ruokia kypsymään ja sieltä lautaselle oikeaan aikaan. Lihoja, kaloja ja äyriäisiä oli omat setit, sekä lisäksi erilaisia vihanneksia ja paljon kastikkeita joihin ruokaa dipattiin. Aivan uskomattoman hauskaa! Ruoka kypsyi pikkuhiljaa, joten ei tullut ahmimisfiilistä, vaan sitä vain naposteli pikku hiljaa kaikkea hyvää. Namnamnam!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home