Sunday, December 10, 2006

Turistikierros

Sunnuntaina ehdin kiertelemään pikaisesti nähtävyyksiä. Koska lento kohti Singaporea lähti klo 16, ei aikaa ollut kuin muutama tunti, ja aika piti käyttää tehokkaasti. Kun paikkoja piti priorisoida, nousivat listan kärkeen itseoikeutetusti Tiananmenin aukio ja Kielletty kaupunki.

Sinäänsä Tiananmen ei tosiaan ole kuin aukio, mutta se vain on 'must see' -paikka. Sovimme kaverin kanssa treffit aukiolle (Tosi fiksua. Mikä on todennäköisyys törmätä johonkin henkilöön paikassa, johon mahtuu 1.000.000 ihmistä kerrallaan, ja joka vilisee jatkuvasti turisteja ja muuta porukkaa??), mutta itse olin hiukan etuajassa ja hän taas myöhässä ja sain alkuun tutkia aluetta itsekseni. Kovin pitkään en kuitenkaan ehtinyt yksin kävelemään alueella, kun juttelemaan tuli jo paikallinen tyttö, Linda. Alun perinteisten juttujen ("Oh, where are you from? Oh, you are so white and beautiful!") jälkeen hän antoi täydellisen 10 minuutin opastuksen aukioon sekä sitä ympäröiviin rakennuksiin ja monumentteihin. Kerrassaan loistavaa! Linda kertoi mm. vallankumouksen muistomerkeistä ja parlamenttitalosta yms., mutta ei sanallakaan maininnut taannoisia surullisia tapahtumia. Silmissä silti melkein jo näki aukiolle vyöryvät tankit. Kaikkea ei vain voi koskaan ymmärtää.

Pienen kännykkäsuunnistuksen jälkeen löysin myös kaverini ja suuntasimme kohti Kiellettyä kaupunkia, keisarin taannoista asuinsijaa. Aivan mielettömiä rakennuksia! Yksityiskohdissa ei oltu säästelty, vaan joka paikassa oli pieniä koristuksia ja kultakirjailuja. Ainoa negatiivinen asia oli, että englannin kielistä opastusta ei ollut juuri tarjolla ja moni asia meni ohi. Aivan upea alue kuitenkin. Pohdimme miten joku ihminen (vaikka jumalaan verrattava keisari taisi olla) voi saavuttaa sellaisen aseman, että hänelle rakennetaan tälläiset puitteet. Esimerkkejä on toki muissakin kulttuureissa, mutta omaan maailmankatsomukseen moinen henkilöpalvonta ei oikein istu.

Kielletyn kaupungin jälkeen (sinne pitää kyllä palata uudestaan, paljon jäi näkemättä) pitikin jo oikeastaan suunnata kohti lentokenttää ja Singaporea. Singapore Airlines tarjosi pari uutta kokemusta, joten päätin muutaman rivin kirjoittaa heistäkin. Vaikka olenkin Finnairin kannattaja, täytyy myöntää että nämä kyllä hoitivat hommansa kerrassaan erinomaisesti! Henkilökunta oli todella kohteliasta ja mukavaa, ja palvelu pelasi. Erityisesti ruoka tarjosi hauskan yllätyksen, kaiken paikallisen muonan keskeltä löytyi nimittäin "Midnight Sun Finnish butter"! Tuli melkein isänmaallinen olo kun levitti sämpyläänsä Valion voita lähes toisella puolella maailmaa. :)

0 Comments:

Post a Comment

<< Home