Friday, December 29, 2006

Vuosi takana

Nonni, vuosi alkaa olla takana. Tai pari päivää on vielä edessä, mutta koska ne menevät isän 60-vuotisjuhlien merkeissä, on katsaus tähän vuoteen syytä tehdä nyt. Jos ihan rehellisiä ollaan, olisi koko katsaus jäänyt tekemättä ellei Outi siitä olisi kirjoittanut...

Ensin ajattelin, ettei tänä vuonna ole tapahtunut juuri mitään, mutta tarkemmin ajatellen minähän kävin läpi varsin suuren muutoksen. Suurin yksittäinen tapahtuma on tietenkin diplomityön saattaminen loppuun ja sitä seurannut valmistuminen. (tapahtui blogin mukaan huhtikuun 25.) Ennen tuota valmistumista aloitin myös ensimmäisen oikean työni, siis ihan kokopäiväisen ja vakituisen. Se vaikutti, ja vaikuttaa edelleen, varmasti eniten jokapäiväiseen elämääni. Nyt ei ole enään paluuta, tätä se on seuraavat (ainakin) 40 vuotta. Ja onhan muutos ollut valtaisa, olen siirtynyt opiskelijan epäsäännöllisestä elämänrytmistä varsin säännölliseen sellaiseen, aamulla töihin, illalla kotiin. Toki vaihtelua on (olenhan matkustellutkin melko paljon, tai ainakin kauas), mutta periaatteessa noin.

Loistava muutos tuossa valmistumisessa ja työnteon aloittamisessa on se, että kun tulee kotiin, on todellakin vapaalla. Saa tehdä ihan mitä vain! Itselläni se on näkynyt, positiivista kyllä, säännöllisen urheilun aloittamisella uudestaan. Syksy meni verkkaisesta, mutta kävin kuitenkin vähintään kerran viikossa jossain (se on paljon minulle), ja nyt uuden kevään koittaessa on tarkoitus pistää paremmaksi ja tehdä jotain vähintään kaksi kertaa viikossa.

Tämä vuoden aikana on tullut nähtyä maailmaa myös melko paljon. Takana on 10 kuukautta ensimmäisessä työssä, ja olen sen merkeissä käynyt Intiassa, Kiinassa, Singaporessa, Iso-Britanniassa ja Saksassa. Lisäksi kävimme myös Kroatiassa ehkä hieman surullisen kuuluisalla purjehdusreissullamme. On ollut hienoa päästä tutustumaan uusiin kulttuureihin ja näkemään ah niin erilaisia paikkoja. Ja kyllä sitä on itsestäänkin ja Suomesta oppinut noiden reissujen aikana.

Työnteko toi tullessaan myös kesäloman, ihan oikean sellaisen. Ja se taas muistutti kokopäiväisen työnteon hyvistä puolista. Kesästä ja vapaa-ajasta on myös ihan pakko mainita se, että onnistuin tiputtamaan tasoitukseni 36:een. Vihdoinkin. :)

Kaiken kaikkiaan vuosi 2006 oli onnistunut, saavutusten täyttämä. Ensi vuodelle on odotettavissa kaikenlaista, mutta niistä sitten vuoden kuluessa. Nyt lähden viimeistelemään tätä vuotta.
Oikein Onnellista Uutta Vuotta itse kullekin!

1 Comments:

At 3:25 pm, Blogger od said...

Onnelliset uudet vuodet myös siihen suuntaan, ja kiitos hyvästä vuoden summaus -ideasta. ;)

 

Post a Comment

<< Home