Wednesday, January 10, 2007

Lounas

Paikallinen kollegani pyysi minut mukaan lounaalle, oli kuulemma menossa muiden toimiston tyttöjen kanssa. Vastasin tietenkin myöntävästi koska syödä täytyy ja oletin että olemme menossa peruslounaalle, joko työpaikkaruokalaan tai johonkin lähiputiikkiin. Olinpa väärässä.

Paikanpäällä hienossa ravintolassa kävi nimittäin ilmi, että tämä työkaveri oli juuri mennyt naimisiin (tämän tiesin kyllä) ja että lounas oli hänen kiitoksensa työkavereilleen. Niinpä vietimme hieman pidemmän aikaa ruuan ääressä... Tarjoiluastioita tuli pikku hiljaa lisää ja lisää, ja laskin että kaiken kaikkiaan tarjolla oli 10 eri ruokalajia! Huh! Miten nämä paikalliset pysyvät niin slimmeinä tällä tahdilla?? Itse hyydyin jo alkumatkasta, ja jouduin tyytymään vain maistelemaan.

Erityisen upeaa ateriassa oli annosten ulkonäkö. Ruuat oli laitettu esille erittäin kauniisti, esimerkiksi osan rinnalla oli miniatyyrikukka-asetelma. Kurkunpätkän päälle koottu. Toinen hauska oli annos jossa oli papuja mausteliemessä. Pavunpätkät oli nimittäin laitettu yksitellen solmuun. (kukakohan niitäkin on vääntänyt??) Suomessa ei myöskään näe kovin usein, että pöytään tuodaan ravintolassa kokonainen kala hampaineen päivineen. Hauskan näköinen. (Ruokia on hieman vaikea kuvailla, täytyy yrittää laittaa jossain välissä kuvia tulemaan.)

Ateria oli myös varsin huokea, n. 30 euroa. Siis yhteensä. 5 hengelle. Eikä sitä edes tarvinnut maksaa, koska kyseessä oli "kiitos-ateria". Voisin tottua.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home