Tuesday, January 16, 2007

Ruokaelämyksiä

Täällä ollessa on pakko mainita ruoka, se on vain jotenkin niin erityistä pohjoiseen Suomeen verrattuna. Sushista kirjoitinkin jo, mutta sama tuoreus näkyy kaikkialla ja kaikessa. Tarjolla olevat hedelmät mm. ovat aivan toista maata kuin lähi-Alepan mandariinivalikoima. Paitsi että valikoima on todella runsas, on makukin täysin toisenlainen. Jotenkin paljon täyteläisempi. Hedelmiä myös käytetään runsaasti, ja täältä löytyy paljon paikkoja joissa myydä tuorepuristettuja hedelmämehuja - ja aivan pilkkahintaan.

Kävin eilen illallisella eräässä seafood-ravintolassa. Paikka oli hieman kauempana keskustasta rannalla, taksilla 15-20 minuuttia, mutta matka todella oli makujen arvoinen. Tilasimme pöytään kaikkea mahdollista, pitkälti kalaa ja muita mereneläviä. Pääsin myös testaamaan ensimmäistä kertaa sammakonreisiä:



Ja aivan kuten minulle etukäteen sanottiin, ne maistuivat aivan kanalle. Hyvää oli, mutta paremmin meni alas kun ei liikaa ajatellut mitä söi...

Ihmettelin ravintolassa paikalliselle kollegalleni miksi ihmisillä oli päällä muovisia iso esiliinoja, ja hän kertoi näiden ihmisten syövän rapuja. Intouduin siinä sitten kertomaan suomalaisista rapujuhlista. Enpähän tajunnut, että 'crab' ei suinkaan tarkoita mitään meikäisten rapua, vaan taskurapua! Selvisi kun nämä yksilöt tuotiin pöytään. Joo, meni hieman loisto tarinalta kun näin täkäläiset ravut. Mutta aivan uskomattoman hyvää! Ja parasta omiin jokirapuihimme (tai niihin kiinalaisiin pakastettuihin serkkuihin) verrattuna oli se, että lihaa oli paljon. Pientä näpertämistä tarvittiin kyllä että liha saatiin ulos, mutta se oli paljon palkitsevampaa kuin Suomessa. Taisin saada uuden lempiäyriäiseni... :)

Loppuun on myös pakko mainita hotellini aamiasvalikoima. Sinäänsä se on varsin tavanomainen, eli monipuolinen ja kansainvälinen, mutta erityisen siitä tekee suklaafondue. Paljon eri hedelmiä, mansikoita ja vaahtokarkkeja, sekä valtoimenaan virtaava suklaa. Mmm...

0 Comments:

Post a Comment

<< Home